Serijal knjiga „Hronike Helma“ vodi vas u svet mračnih tajni i herojskih dela. Helm (stari naziv za Balkansko poluostrvo), mesto je na kome se dodiruju različite vere, narodi, kulture i, naposletku, različiti svetovi.

Stari Bogovi i druga stvorenja iz staroslovenske mitologije, poput veštica, vila, vukodlaka, vampira, raznih demona i drugih bića i sila iz starih legendi, u šumama Helma još uvek hode među ljudima.

Pa, ipak, glavni junaci u „Hronikama Helma“ su smrtnici. Osim izmišljenih likova, koji će vam, možda, biti mnogo draži, tu su istorijske ličnosti poput Dušana Nemanjića, Pribca Hrebeljanovića, kneza Lazara, Miloša Obilića, Vuka Brankovića… spisak je duži. Svi oni na svojim plećima nose podjednak teret onih, kojima je sudbina bila da se rode na Helmu. Svi oni, svako na svoj način, povešće vas u okršaj sa drevnim zlom. Taj okršaj će biti dug. U „Hronikama Helma“ on počinje pre više od hiljadu godina i proteže se kroz naredne vekove. Uspon Kraljevstva srpskog, stvaranje i pad Srpskog carstva, nesloga i borbe između srpskog plemstva, osmanlijska osvajanja i oslobođenje naroda… „Hronike Helma“ će vas voditi kroz sve te epopeje u društvu naših junaka. I, naravno, ne samo njih. Vampiri, vukodlaci, zlodusi, veštice, vile i Stari Bogovi, samo su deo družine koju ćete sresti na ovom dugom putovanju.

Nakon objavljivanja knjige „Poslednji lov“, koja je zasebno delo, u pripremi je druga knjiga serijala „Hronike Helma“, pod nazivom „Igre Starih Bogova“.