Serija “Gospodar prstenova” – poznate činjenice ili nagađanja

Uporedo sa završetkom serijala o Ratovima zvezda, a na radost fanova epske fantastike u koje ubrajam i moju malenkost, svedoci smo sve većeg ulaganja para u snimanje serija i filmova ljubljenog nam žanra. Trenutno, Amazon u lopatanju (ubacivanje lopatom) para u budžet, drži neprikosnoveno prvo mesto, sa milijardu dolara koliko će uložiti u snimanje serije Gospodar prstenova.

Osim budžeta, o seriji se, za sada, malo zna. Jedna od poznatih stvari je da će se radnja odvijati u Drugom dobu Srednje zemlje. Dakle, pre događaja koje smo gledali u filmovima, koji se dešavaju u Trećem dobu. Takođe je poznata činjenica, koju su pisci J.D. Payne i Patrick Mckay otkrili, da će se serija snimati na Novom Zelandu, jer je on najpogodniji da bi se prikazala iskonska lepota Drugog doba Srednje zemlje.

Od izvora, koji su se do sada pokazali pouzdani sa informacijama, serija će obuhvatiti lagani uspon Saurona, sve do trenutka kada mu Isildur odseca prst, na kome je Sauron nosio toliko nam poznati prsten. Posebna zanimljivost, kako se najavljuje, biće aspekt iz kog je prikazan Sauronov lik (U filmovima prikazan kao plamteće oko). Međutim, Sauron će u seriji imati fizički oblik, po nekim pretpostavkama, vilenjaka. U seriji ćemo ga videti kao harizmatičnog, uspešnog vođu, dobrog manipulatora, koji će biti učesnik i svedok stvaranja prstenova moći, stvaranja vojske u Mordoru, uspostavljanju Gondora i, verovatno, potonuću kraljevstva Numenor.

Po svemu navedenom, uloga Saurona zahtevaće vrsnog glumca, i lako se može desiti da ta uloga bude jedna od presudnih, od kojih će zavisiti kako će gledaoci da prihvate seriju.

Iako još nema zvaničnih najava, očekivanja su da serija bude prikazana 2021. godine.  

Izvor

Wegotthiscovered by David James

dragan

dragan

Ostavi komentar